[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/28\/xx_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/28\/100x73\/xx_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/28\/xx_1.jpg","size":"66.12","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Hamilton je protiv vakcina? Ili nije?

Luis Hamilton je podjelio klip u kom je Bil Gejts optužen da laže o vakcini protiv virusa korona. Klip odiše takozvanim antivakserskim i u njemu Gejtsa ispituju o mogućim sporednim efektima vakcine u koju on ulaže. Poruka je da Gejts govori laži, a Hamilton to nije primjetio.

Primjetio sam komentare zbog mog prethodnog posta oko vakcine za koronavirus i želim da izrazim svoje mišljenje po tom pitanju jer shvatam zašto ste me pogrešno shvatili. Prvo nisam video komentare koji su bili dodati na klip i to je moja greška. Poštujem dobrotvorni rad Bila Gejtsa. Želim da bude jasno da nisam protiv vakcine i da će ona biti važna u borbi protiv virusa i da će spasiti živote“, napisao je Hamilton. 

Ipak u nastavku svoje poruke Luis otrkiva da ipak nije sasvim slučajno ostavio ovaj klip. Hamilton jeste zabrinut zbog vakcine i njenih mogućih sporednih efekata.

Osećam da ima još mnogo neizvesnosti oko toga kakvi su sporedni efekti vakcine kao i kako će ona biti finansirana. Možda ne postavljam uvek ispravne stvari, ali ja sam samo ljudsko biće i učim. Šaljem vam svima pozitivnost“.

Hamilton je već naišao na jake osude na društvenim mrežama, a mnogi bi rekli da su njegovi kritizeri jedva čekali neki ovakav ipad posebno poslije sveobuhvatne kampanje protiv rasne diskriminacije. Hamiltonov glas je učinio da većina vozača Formule 1 kleči prije trka, da Mercedesovi bolidi budu crni umesto srebrni, a legende ovog automoto sporta poput Džekija Stjuarta i Marija Andretija su rekli da Luis preteruje i da u Formuli 1 nema tolikog problema na kom Britanac potencira.

izvor:sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!