[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/08\/l-9eba640f088f6cf75eacfbe72bceee8b.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/08\/100x73\/l-9eba640f088f6cf75eacfbe72bceee8b.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/08\/l-9eba640f088f6cf75eacfbe72bceee8b.jpg","size":"84.35","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / BiH

Halilagić čestitao 8. maj - Svjetski dan Crvenog krsta

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić uputio je javnu čestitku, u ime Vlade TK i u svoje ime, volonterima, članovima i osoblju Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca u Tuzlanskom kantonu i gradskim/općinskim organizacijama ovih humanih organizacija, povodom obilježavanja 8. maja - Svjetskog dana Crvenog krsta i Nedjelje Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca. 

- Dane koji su pred nama ove godine želim iskoristiti da još jednom akcentiramo značaj djelovanja i aktivnosti Crvenog krsta Tuzlanskog kantona. Organizacija i promocija i poticanje dobrovoljnog davalaštva krvi jedna je od najistaknutijih aktivnosti ove organizacije, međutim njen značaj i prisustvo volontera Crvenog krsta ima veoma značajnu ulogu i prilikom odgovora na sve oblike prirodnih nesreća, ali i podršci učesnicima i organizaciji događaja poput Marša mira.

Vaš svakodnevni angažman u pružanju podrške onima kojima je pomoć najpotrebnija potvrđuje vašu ulogu čvrstog oslonca cjelokupne društvene zajednice. Uz zahvalnost za predanost i zalaganje koje ste dosad nebrojeno puta pokazali, želimo vam mnogo uspjeha u daljem radu - stoji u Halilagićevoj čestitki, saopćeno je iz Odjeljenja za informiranje TK. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!