[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/15\/gas-plin.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/15\/100x73\/gas-plin.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/15\/gas-plin.jpg","size":"76.91","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Gušo: Komunalna privreda u Sarajevu je urušena

Sindikat radnika komunalne privrede Kantona Sarajevo upozorio je danas na nagomilane probleme i teško stanje u tom sektoru, te je pozvao predstavnike vlasti da hitno reaguju. 

Predsjednik sindikata Ramiz Gušo istakao je na pres-konferenciji da je komunalna privreda u Sarajevu urušena, "a to niko ne bi smio dozvoliti u glavnom gradu jedne države".

Među glavnim problemima naveo je nepostojanje kolektivnog ugovora, nenabavljanje osnovnih sredstava za rad, rad sa zastarjelom tehnologijom, mobing nad radnicima, te organizovanja paralelnih sindikata radi obaranja kolektivnog ugovora.

- Krajnje je vrijeme za pregovore jer je stanje u komunalnoj privredi kuliminiralo - naglasio je Gušo.

Dodao je da već dugo traže od predstavnika Vlade KS da održe zajednički sastanak o navedenim problemima. 

Gušo je rekao da im se dva puta odazvao ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović, za razliku od premijera Edina Forte i ministar saobraćaja Adnana Štete, koji ignorišu njihove pozive.

Njegovu ocjenu stanja u komunalnoj privredi podržali su i predstavnici sindikalnih organizacija komunalnih preduzeća u Kantonu Sarajevo.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!