[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/08\/06\/ministar-hr-gordan-grlic-radman-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/08\/06\/100x73\/ministar-hr-gordan-grlic-radman-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/08\/06\/ministar-hr-gordan-grlic-radman-1.jpg","size":"44.08","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Regija

Grlić Radman osudio prijetnje hrvatskom predstavniku u Crnoj Gori

Ministar vanjskih i europskih poslova RH Gordan Grlić Radman u petak je osudio prijetnje upućene predsjedniku Hrvatske građanske inicijative u Crnoj Gori Adrianu Vuksanoviću.

Vuksanoviću, čelniku stranke hrvatske manjine u Crnoj Gori, prijetnje su upućene u komentarima na portalu In4s, gdje piše da je "sve Hrvate iz tadašnje Jugoslavije trebalo pobiti i protjerati" te kako će on platiti među prvima i da mu "ne gine ražanj". 

Grlić Radman je u petak osudio te prijeteće poruke u razgovoru sa samim Vuksanovićem te s predsjednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća Zvonimirom Dekovićem. 

"Snažna potpora u nadi da će počinitelji biti pronađeni i sankcionirani. O svemu tome razgovarao sam s ministrom Đorđem Radulovićem - zaštita nacionalnih manjina okosnica je bilateralnih odnosa, te ih moramo štititi", napisao je hrvatski ministar na Twitteru, referirajući se na crnogorskog šefa diplomacije. 

Prijetnje Vuksanoviću napisane su pod tekstom u kojem on odgovara predsjedniku crnogorske skupštine Aleksi Bečiću koji je u četvrtak objavio da se "više nikad ne ponovi Oluja". 

"Imamo potrebu Vas osloboditi svake vrste bojazni. Budite mirni. Sigurno se više nikada neće ponoviti vojno - redarstvena, osloboditeljska akcija Oluja, jer više neće nikome pasti na pamet da osvaja hrvatske teritorije, da četiri godine vrši progon stanovništva, da bezdušno bombardira gradove diljem Republike Hrvatske, kao i njen glavni grad", prenio je In4s riječi hrvatskog predstavnika, prenijela je Hina.  

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!