[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/11\/vucic-grenell.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/11\/100x73\/vucic-grenell.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/11\/vucic-grenell.jpg","size":"338.91","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Regija

Grenell kaže da će Beograd i Priština morati blisko i brzo surađivati

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak na sastanku sa specijalnim izaslanikom predsjednika SAD-a za pregovore Beograda i Prištine Richardom Grenellom kako je Srbija opredijeljena za dijalog kada je u pitanju rješavanje odnosa Beograda i Prištine, pri čemu je američki dužnosnik kazao da će obje strane morati blisko i brzo surađivati, gledajući u budućnost.

 "Kompromisno rješenje u interesu stabilnosti i budućnosti cijele regije može biti postignuto uvažavanjem legitimnih interesa Srbije", kazao je Vučić koji je upoznao izaslanika s pozicijom Srbije u vezi s dijalogom i položajem Srba na Kosovu, objavio je ured Predsjednika Srbije.

 Grenell je rekao da je snažno uvjerenje administracije Donalda Trumpa da ekonomski razvoj, kreiranje novih radnih mjesta i povećanje prilika u oblasti trgovine predstavljaju ključni dio za osiguravanje trajnog mira.

 "Cilj je da naše partnere u Srbiji i na Kosovu dovedemo do sveobuhvatnog rješenja kako bi se razriješile točke sukoba u regiji. Obje strane će morati blisko i brzo surađivati, gledajući u budućnost", istaknuo je specijalni izaslanik Grenell.

 Tijekom boravka u Beogradu, specijalni izaslanik Grenell se sastao i s predsjednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!