[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/02\/21\/l-bc659bd58ac7aae5f9b3332dd878d1be.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/02\/21\/100x73\/l-bc659bd58ac7aae5f9b3332dd878d1be.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/02\/21\/l-bc659bd58ac7aae5f9b3332dd878d1be.jpg","size":"87.33","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Regija

Grbović: "Srbija protiv nasilja" neće sudjelovati u konzultacijama o novoj vladi

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić najavio je da će od ponedjeljaka početi s konzultacijama za sastav nove srbijanske vlade no lista oporbenih stranka "Srbija protiv nasilja" neće sudjelovati u konzultacijama.   

Potvrdio je to predsjednik oporbenog Pokreta slobodnih građana (PSG) i predstavnik spomenute koalicije Pavle Grbović koje je istaknuo kako bi njihovo sudjelovanje u konzultacijama, u ponedjeljak bilo potpuno besmisleno.   

"Na njima bi trebali sudjelovati svi, ali mislim kako bi u ovom političkom kontekstu i u ovom trenutku naše sudjelovanje bilo potpuno besmisleno i mi tamo nećemo sudjelovati ", rekao je Grbović za N1.

Srbijanska oporba optužuje vladajuće da su "pokrali volju građana" izbornim inženjeringom i dovođenjem birača iz Republike Srpske i gradova u Srbiji u kojima 17. prosinca nije bilo lokalnih izbora. Brojne primjedbe imali su i međunarodni promatrači čije se izvješće očekuje do konca veljače.

Srbijanski je predsjednik u utorak kazao kako će od ponedjeljka početi s konzultacijama u skladu s ustavom i zakonom o predsjedniku Srbije i to sa svima koji žele razgovarati a poslije toga će biti spreman odrediti mandatara.

Europski parlament usvojio je 8. veljače rezoluciju kojom se traži međunarodna istraga o navodnim izbornim nepravilnostima, te predlaže suspenzija pristupa Srbiji europskim fondovima, ukoliko se dokaže da su vlasti bile izravno umiješane u prevaru birača.

U postizbornoj krizi nakon 17. prosinca tisuće ljudi je prosvjedima u srbijanskoj prijestolnici tražilo ponavljanje izbora, a pokušaj skupine izabranih oporbenih vijećnika da uđu u Skupštinu Beograda tijekom jednog od prosvjeda vladajući su nazvali "rušenjem ustavnog poretka".

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!