[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/04\/gras-pofalici.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/04\/100x73\/gras-pofalici.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/04\/gras-pofalici.jpg","size":"490.08","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

GRAS - Zbog 'Mirne šetnje studenata' danas izmjena saobraćaja

Zbog održavanja „Mirne šetnje studenata“ u organizaciji Asocijacije Farmaceustskog, Stomatološkog i Fakulteta zdravstvenih studija, danas će doći do izmjene saobraćaja u vremenskom periodu od 11.55 do 15.00 sati.

Studenti će se kretati od Rektorata UNSA (sa kraćim zadržavanjem kod zgrade Vlade Kantona Sarajevo) do Medicinskog fakulteta u Sarajevu, kolovoznim i pješačkim površinama ulica Obala Kulina Bana, Reisa Džemaludina Čauševića, Alipašina i Bolnička.

Samo je u ulici Alipašina (od raskrsnice sa ulicom Maršala Tita do raskrsnice sa ulicom Koševo) odobreno kretanje kolovoznom površinom, što će dovesti do sljedeće izmjene u odvijanju javnog gradskog prijevoza putnika.

Trolejbuske linije 102 Otoka-Jezero i 107 Dobrinja-Jezero u vremenu eventualnog zatvaranja motornog saobraćaja od pripadnika MUP-a u ulici Alipašina do njegovog puštanja nakon prolaska kolone,  biće preusmjerene na Trg Austrije.

Autobuske linije 21 Sutjeska-Vogošća, 22 Sutjeska-Ilijaš, 14 Dom Armije-Podhrastovi, 16 Dom Armije-Bare, 16b Dom Armije-Koševsko Brdo,  17 Dom Armije-Breka,  20 Park-Jagomir, te minibuske linije 74 Park-Sedrenik, 68 Sutjeska-Poljine i 69 Sutjeska-Nahorevo biće privremeno obustavljene do prolaska učesnika protesta.

Regulaciju saobraćajnog toka na dijelu potpune obustave saobraćaja u navedenim ulicama i na raskrsnicama u kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću GRAS-a.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!