[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/10\/tabakovic-omerovic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/10\/100x73\/tabakovic-omerovic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/10\/tabakovic-omerovic.jpg","size":"81.93","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Gradonačelnik Srebrenika podržao Aliju Tabakovića

Gradonačelnik Grada Srebrenika Nihad Omerović ugostio je jučer u Aliju Tabakovića, probosanskog kandidata za načelnika općine Srebrenica na lokalnim izborima 2020. godine.

Tom prilikom, Omerović iskazao je punu podršku Tabakoviću u njegovoj kandidaturi, naglašavajući značaj da na čelu Srebrenice bude neko ko ne negira genocid počinjen u tom gradu.  

- Srebrenica je naša rana ali i opomena da nikad ne zaboravimo zločin koji je tamo počinjen, ne smijemo zaboraviti nepravdu koju Srebreničani i dalje trpe. Jedini način da se to zaustavi je da na čelu općine Srebrenica bude čovjek koji će onemogućiti nepravdu, oduzimanje i otimanje lične imovine, negiranje istine, čime će se dozvoliti sloboda mišljenja, govora i postupanja. Naša je ljudska i moralna obaveza da podržimo ljude koji zagovaraju ravnopravnost i pravednost - istakao je Omerović.

Pozvao je sve koji imaju pravo glasa, da podrže Aliju Tabakovića ali i bošnjačke kandidate za Skupštinu Općine Srebrenica, kako bi Bošnjaci imali skupštinsku većinu i kako bi mogli u još većoj mjeri raditi na unapređenju života i suživota u Srebrenici, jačanju međuljudskih odnosa i širenju istine, saopćeno je iz Grada Srebrenika. 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!