[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/aq_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/100x73\/aq_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/aq_1.jpg","size":"74.26","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Gradonačelnik Londona kritikuje fudbalere zbog plata

Fudbala u Engleskoj neće biti bar do 30. aprila, a vijerovatno i duže. Zbog toga su se klubovi našli u teškoj situaciji.

"Smatram da najviše pomoći treba dati onima koji imaju najmanje. Fudbaleri su dobro plaćeni, oni bi mogli da podnesu teret i treba da budu prvi koji će se odreći dijela zarada kako bi klubovi opstali", rekao je Kan.

"Ne treba to da budu ljudi koji su zaduženi za ketering li oni čija plata nije ni blizu njihovim. Pri tom, fudbaleri vjerovatno imaju ušteđevinu".

Prethodno je objavljeno da će klubovi Premijer lige, klubovi iz Engleskih fudbalskih liga i Asocijacija profesionalnih fudbalera će razgovarati o kolektivnom smanjenju plata igrača.

izvor:sportklub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!