[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/27\/l-a9c196904006cfe336fbf20ba0ba2f77.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/27\/100x73\/l-a9c196904006cfe336fbf20ba0ba2f77.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/27\/l-a9c196904006cfe336fbf20ba0ba2f77.jpg","size":"174.19","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Goražde - Federalna uprava policije MUP-u BPK donirala pse tragače

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) od danas u svojim redovima raspolaže s još dva psa tragača.

Donaciju dva belgijska ovčara osigurala je Federalna uprava policije što je, po riječima kantonalnog ministra unutrašnjih poslova Armina Mandže, nastavak dobre međusobne saradnje.

„Mi smo prije nekoliko mjeseci ustupili i kancelarijske prostorije i otvorili jedan detašman FUP-a ovdje u Goraždu. Zahvaljujući toj dobroj saradnji danas smo dobili i dva policijska psa, tako da sada Uprava policije ima jedinicu K-9 sačinjenu od tri policijska psa koje će koristiti Jedinica za podršku i Sektor kriminalističke policije a sve u cilju smanjenja kriminaliteta na području BPK-a“ - kazao je Mandžo.  

Podsjetio je da je prethodno Uprava policije MUP-a BPK izvršila nabavku jednog psa koji je obučen za otkrivanje narkotičkih sredstava.

„Svaka policijska uprava odnosno ministarstvo, u sastavu Jedinice za podršku ima te posebne specijalističke jedinice odnosno pse koji se koriste za razne akcije poput otkrivanja narkotičkih sredstava, oružja, zatim kada su u pitanju neki protesti i slično tako da će ova jedinica koja je sada konačno formirana i u sastavu naše Uprave policije u svakom slučaju dobro doći Sektoru kriminalističke policije u obavljanju njihovih službenih radnji“ - naglasio je ministar unutrašnjih poslova BPK Goražde.       

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!