[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/19\/google-chrome-2013.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/19\/100x73\/google-chrome-2013.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/19\/google-chrome-2013.png","size":"250.53","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Google ima odlične vijesti za korisnike pretraživača Chrome

Kako su kazali iz kompanije Google, imali su određenu nadogradnju za najpopularniji pretraživač na svijetu, a ta nadogradnja je donijela i najveće povećanje performansa u posljednjih nekoliko godina. 

Inžinjeri u ovoj firmi su napravili fascinantna poboljšanja u "surfanju" internetskim stranicama. Ono što je odavno poznato jeste to što Chrome koristi mnogo RAM memroije, no i to će se smanjiti za čak do pet puta, što znači da dolaze neke pozitivne promjene kod svih korisnika Chrome pretraživača.

Ono što još donosi ažuriranje jeste pokretanje kroma za čak do 25 posto brže, učitavanje stranica za do sedam posto brže, a sve će to raditi, kao što je već rečeno, sa manjim korištenjem RAM-a.

Moći će se za korisnike Chromebookova, ali i kasnije za korisnike Chroma, reći da će biti bogatiji za mogućnost pretraživanja tabova direktno iz alatne trake. Na taj način, upravljanej i korištenje velikog broja tabova će biti mnogo lakše nego do sada. 

Korisnici Chromea sigurno će biti zadovoljni novim opcijama, a većini će najvažnija biti brzina te bi pokretanje Chromea, otvaranje novih kartica i surfanje, bez obzira na veliki broj otvorenih kartica, trebalo biti mnogo brže i "slađe", kako su kazali iz Google-a.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!