[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/09\/ilijjas-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/09\/100x73\/ilijjas-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/09\/ilijjas-2.jpg","size":"115.69","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

FUP - U Ilijašu uhapšen S.D. zbog 'proizvodnje i prometa opojnih droga'

Policijski službenici Federalne uprave policije su 8. juna ove godine na području općine Ilijaš, uhapsili osobu inicijala S. D. (1977) koji se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

U okviru te aktivnosti, a na osnovu saglasnosti dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, kao i naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršeno je pretresanje osobe, stanova, pratećih i pomoćnih objekata koje koristi osumnjičeni, kojom prilikom su pronađeni predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Također je na području te općine izvršen uviđaj na jednoj lokaciji u vezu s kojom se dovodi osumnjičeni S.D., a na kojoj je pronađeno 17 zasada nepoznate biljke dužine do 25 cm, koje asociraju na opojnu drogu „Cannabis sativa L“.

Osumnjičeni S.D. je kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će protiv njega biti dostavljen nadležnom Tužilaštvu Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, saopćeno je iz FUP-a.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!