[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/25\/macron.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/25\/100x73\/macron.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/25\/macron.jpg","size":"60.11","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Regija

Francuski predsjednik Macron svečano dočekan na Pantovčaku

Francuska himna Marseljeza odjekivala je u četvrtak na Pantovčaku na svečanom dočeku Emmanuela Macrona, koji boravi u prvom posjetu jednog francuskog predsjednika Hrvatskoj od njezina osamostaljenja. 

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović primio je francuskog predsjednika Emmanuela Macrona uz najviše državne počasti. 

Orkestar Oružanih snaga RH izveo je francusku himnu Marseljezu i hrvatsku Lijepu našu, a događaj je upriličila i Počasna-zaštitna bojna.

Nakon svečanog dočeka, dvojica predsjednika uputila su se na tête-à-tête susret.

Macron nakon susreta s Milanovićem odlazi do Trga Stjepana Radića gdje će položiti vijenac kod Spomenika domovini.

Sam je izrazio želju da oda počast poginulima u Domovinskom ratu i bit će prvi najviši gost koji će to učiniti kod novog zagrebačkog spomenika. 

Nakon polaganja vijenca, šef francuske države odlazi u Banske dvore, prenosi Hina. 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!