[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/23\/211123-forto-i-delegacija-usaid.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/23\/100x73\/211123-forto-i-delegacija-usaid.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/23\/211123-forto-i-delegacija-usaid.jpg","size":"92.43","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Forto: Pojednostaviti ulaganje u proizvodnju struje iz solarne energije

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto razgovarao je danas sa delegacijom USAID-a o Projektu asistencije u energetskom sektoru (EPA).

Po riječima premijera Forte, Kanton Sarajevo ima namjeru pojednostaviti ulaganje u proizvodnju struje iz solarne energije.

- U saradnji sa USAID-om radit ćemo na prilagođavanju zakonskog okvira iz oblasti koncesija i zaštite okoliša da bi građanima i pravnim licima olakšali izgradnju malih solarnih elektrana. Obnovljiva energija je budućnost ne samo čistog okoliša, već i ekonomskog razvoja - rekao je premijer Forto, saopćila je Služba za protokol i press KS.

Delegaciju USAID-a predvodila je specijalista za vođenje projekata Ankica Gavrilović, a sastanku su prisustvovali i direktor tog projekta Mak Kamenica, ekspert za legislativu i regulativu Elma Haverić te specijalista za pravne poslove Feđa Bajraktarević.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!