[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/16\/fna-128401.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/16\/100x73\/fna-128401.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/16\/fna-128401.jpg","size":"110.96","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Fokus kandidata SDA za načelnike i općinska vijeća na stanovnicima i projektima

Fokus kandidata Stranke demokratske akcije (SDA) za načelničke i općinska vijeća je na našim stanovnicima i projektima koji unapređuju ukupni ambijent za život. Mi smo tu da budemo na usluzi narodu, jer smo stranka koja je potekla iz naroda i već tri decenije predstavljamo glas naroda, kazala je danas u Sarajevu potpredsjednica Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Jasmina Bišćević Tokić.

Predstavljajući kandidate za načelnike i općinska vijeća za Lokalne izbore 2020, Bišćević-Tokić je istakla da je otvaranje kampanje za lokalne izbore obilježeno globalnom pandemijom Covid-19 virusa koji nameće novi pristup prioritetima, a to je prvenstveno zdravlje građana Kantona Sarajevo, te da će SDA kao odgovorna stranka prema društvu i narodu voditi računa da sve aktivnosti u predizbornoj kampanji budu u znaku poštivanja epidemioloških mjera.

- Naši načelnici su ta naša opredjeljenja pokazali i u proteklom mandatu, a potvrda našeg rada je što na svakim lokalnim izborima, već godinama, SDA dobija povjerenje građana i dominantna je i ubjedljivo najjača stranka - dodala je.

U predizbomoj kampanji će, kazala je, govoriti o programu i platformi, projektima i vizijama, realiziranim i onim koji dolaze, te da se neće baviti drugima niti napadima na druge.

Istakla je da se među kandidatima Stranka demokratske akcije na predstojećim lokalnim izborima za načelnike i općinska vijeća nalaze obrazovani, hrabri, sposobni i motivisani ljudi, koji su spremni uložiti zadnji atom svoje energije za unapređenje kvaliteta života građana i razvoja lokalnih zajednica.

- S ovog mjesta sam dužna istaći da nam ove godine preostaje da i općinu Stari Grad vratimo onima koji imaju viziju za njen razvoj i žele općinu koja je mjesto lijepog života. Vrijeme je da Stari grad ponovo pozicioniramo na mjesto koje mu pripada i da ovo bude općina na ponos cijelom gradu i kantonu - istakla je Bišćević-Tokić.

Poručila je da za razliku od drugi političkih stranaka, SDA ne ulazi u ovu izbornu trku isključivo s ciljem da osvoji načelničke pozicije.

- Nama je krajnji cilj i motiv da gradimo snažne lokalne zajednice koje istovremeno jačaju državu Bosnu i Hercegovinu. To ćemo učiniti dizanjem kvaliteta infrastrukture, poboljšavanjem poslovnog okruženja, privlačenjem investicija, dizanjem kvaliteta obrazovanja, dizanjem nivoa socijalne zaštite i dizanjem opće sigurnosti - zaključila je Bišćević-Tokić.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, koji je nosilac liste za Općinu Stari Grad, kazao je da su nosioci lista za općinska vijeća ljudi koji su spoj mladosti, energije, znanja i iskustva.

Spomenuo je neke, među kojima su Velija Katica, Ivica Šarić, Hazim Bahtanović, Nezir Hadžić, Mirza Mušanović, Mahir Lokvančić, Amina Dedić, Alma Omerović te Migdad Hasanović te kazao da su oni spoj onoga što nudi SDA.

- Nijednog trenutka nismo zanemarili našu kvalitetnu Asocijaciju žena, koji su jedan od stubova naše stranke - kazao je Skaka.

Aktuelni načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, koji se obratio ispred kandidata za načelnike u KS-u, kazao je da je iza njih još jedan izborni mandat, period od četiri godine, u kojem su SDA i općinski načelnici odgovorno i pouzdano vodili lokalne zajednice i ostvarili izvanredne rezultate u svakoj općini.

Dodao je da su sve općine u KS pozicionirane među prvih 21 po indeksu razvijenosti u FBiH.

- Ogroman broj realniziranih projekata i provedenih mjera i aktivnosti su najbolji pokazatelj za ocjenu njihovog rada. Postoji i onaj dio koji nismo dobro uradili ili završili, ali to će biti u fokusu naših narednih aktivnosti - kazao je.

Fazlić je kazao da su složeni politički odnosi, neprovođenje ključnih reformi, kao i migrantska kriza, značajno uticali na rad lokalnih zajednica.

Smatra da će oporavak ekonomije biti dug i težak, kako i provođenje nužnih reformi.

- Zato je važni da zajedno s vama hrabro i odlučno nastavimo raditi u najboljem interesu svih općina i KS - zaključio je. 

Kandidat za Općinu Ilijaš je Akif Fazlić, za Općinu Hadžići Hamdo Ejubović, Općinu Novi Grad Semir Efendić, Općinu Vogošća Edin Smajić, Općinu Centar Nedžad Ajnadžić, Općinu Trnovo Ibro Berilo, Općinu Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, Općinu Ilidža Fikret Prevljak te Općinu Stari Grad Jusuf Pušina.  

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!