[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/27\/xx_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/27\/100x73\/xx_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/27\/xx_1.jpg","size":"98.63","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Flik u nemilosti Salihamidžića

Problemi u raju - nakon briljantne prošle sezone i pet osvojenih trofeja, te sigurnog hoda ka novoj tituli u Bundesligi i uoči nastavka Lige šampiona, u Bajernu su uzavrele strasti. Ili ih podgrijavaju mediji.

"Bild", naime, tvrdi da Hansi Flik naredne sezone neće biti trener kluba iz Minhena, iako je imao spektakularne rezultate od kada je u novembru 2019. naslijedio Nika Kovača.

Navodno, Flik nije u dobrim odnosima sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem, koji ima dobre pozicije u klubu, dok najveći Flikov zaštitnik Karl Hajnc Rumenige, izvršni direktor, napušta funkciju na ljeto i ide u penziju. 

Salihamidžić je ovog ljeta doveo osam igrača, ali nijedan od njih nije prvotimac kod Flika - Liroj Sane, Mark Roka, Buna Sar, Daglas Kosta... a, navodno, Fliku se zamjera što ekipa igra slabije nego prošle sezone.

Ima malo i sujete, jer je Flik došao kao privremeno rješenje, a onda dobio ugovor nakon serije dobrih rezultata i na Rumenigeovo insistiranje...

Spekuliše se inače da bi Flik, ako ode, mogao da preuzme reprezentaciju Njemačke pod uslovom da Joakim Lev nakon EURA napusti tu funkciju...

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!