[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/12\/xf.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/12\/100x73\/xf.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/12\/xf.jpg","size":"54.90","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Fernandu Alonsu dodatne dvije godine u bolidu Aston Martina

Ikona najbržeg prvenstva na svijetu, Španac Fernando Alonso potpisao je sa Aston Martinom dugogodišnji ugovor i voziće u Formuli 1 najmanje do kraja 2026. godine.

Dvostruki prvak svijeta, je imao ugovor sa Astonom Martinom do kraja ove sezone, ali...

"Ostajem tu gdje jesam", kazao je 42-godišnji rekorder najbržeg cirkusa.

Alonso je debitovao još 2001. godine, rekorder je po broju sezona - 21, i gran-prija Formule 1 - 382.

Pošto je Alonso naglasio da je potpisao najduži ugovor u karijeri, očekuje se da će i nakon trkačke karijere ostati u ekipi iz Silverstona, na nekom novom poslu.

"Za mene je ovo projekt života u nekom smislu je najdužii ugovor, koji sam ikada potpisao u svojoj karijeri. Povezuje me s Astonom na mnoge, mnoge godine. Ne znam u kojoj sve roli i koliko ću još godina bti pilot bolida. Imam više od 25 godina iskustva u Formuli1, plus još deset ili 15 godina izvan F1. To je skoro 40 godina iskustva u automobilizmu. I raduje me da ću biti tu i u partnerstvu sa Hondom - zaključio je Alonso.

izvor:Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!