[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/30\/ad.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/30\/100x73\/ad.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/30\/ad.jpg","size":"127.36","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Ferari nudi Fetelu godinu ugovora za neuporedivo manju platu

Ferari želi da produži ugovor sa njemačkim vozačem Sebastijanom Fetelom na godinu, ali uz znatno manji iznos od 40 miliona godišnje prema važećem.

Kako javlja "Sky sport Italia", Skuderija je četvorostrukom svjetskom prvaku predložila godinu novog ugovora sa znatno manjom platom odmah nakon otkazivanja trke u Melburnu.

Ferari je, sa druge strane, sa Šarlom Leklerom potpiala ugovor do karaja sezone 2024. godine. Lekler je neuporedivo bolje vozio prošle sezone od Njemca, kojem ugovor sa Ferarijem ističe ove godine.

U slučaju da Fetel odbije ponudu, Ferari će pokušati da se dogovori sa Danijelom Rikardom iz Renoa, a kao interesantne opcije figurišu vozač Meklarena Karlos Sajnc i Alfa Romea, Antonio Đovinaci.  

izvor:vijesti.me

foto:sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!