[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/20\/ss.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/20\/100x73\/ss.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/20\/ss.jpg","size":"61.01","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Federer ne igra Rolan Garos zbog operacije koljena

Rodžer Federer je u srijedu imao artroskopsku operaciju na koljenu. Zbog toga će propustiti Rolan Garos što je činio često i prethodnih sezona.

Koljeno desne noge muči već neko vrijeme Rodžera Federera pa je zato morao na operaciju. Artroskopski zahvat je obavljen u srijedu u Švajcarskoj.

Federer je Rolan Garos osvojio samo jednom 2009. godine, a taj turnir je propuštao tri puta, od 2016. do 2018. godine dok je prošle bio u polufinalu.

Ljekari kažu da su sigurni da će se Rodžer oporaviti, ali će morati da propusti čitavu sezonu na šljaci kao i Masters turnire u Majamiju i Indijan Velsu. Federer je kratko poručio da namijerava da se vrati na Vimbldonu.

"Vidimo se na travi", poručio je Švajcarac koji je prošle godine izgubio od Novaka Đokovića prošlogodišnje finale tog turnira. "Moje desno koljeno mi već neko vrijeme pravi probleme i nadao sam se da će proći, ali posle pregleda i razgovora sa timom, odlučio sam se na operaciju u Švajcarskoj. Poslije zahvata doktori su potvrdili da je bilo pravo vrijeme za operaciju i doktori su rekli da imaju dobar osećaj što se tiče punog oporavka. Nažalost propustiću Dubai, Indijan Vels, Bogotu, Majami i Rolan Garos. Zahvalan sam na podršci. Ne mogu da dočekam da se vratim, vidimo se na travi", poručio je Federer.

izvor: sportklub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!