[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/18\/erdogan1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/18\/100x73\/erdogan1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/18\/erdogan1.jpg","size":"61.51","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Erdogan kritikovao Bidena zbog podrške Izraelu

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan kaže da njegov američki kolega Joe Biden ima "krvave ruke" zbog podrške Izraelu.

Kritikovao je američkog predsjednika zbog izvještaja američkih medija da je njegova  administracija odobrila novu prodaju oružja Izraelu u iznosu od 735 miliona dolara, javlja BBC.

- Pišete historiju svojim krvavim rukama - rekao je predsjednik Erdogan u nacionalnom televizijskom obraćanju.

Turski predsjednik odavno se zalaže za palestinsku "stvar", tokom svojih 18 godina na vlasti.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!