[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/12\/unai-emery.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/12\/100x73\/unai-emery.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/12\/unai-emery.jpg","size":"370.62","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Emery dobio podršku uprave Arsenala, "ali mora popraviti rezultate"

Španski nogometni trener Unai Emery dobio je podršku Arsenalove uprave, ali i upozorenje da ekipa mora popraviti rezultate. 

Emeryjeva pozicija u klubu došla je u pitanje nakon što je ekipa upisala samo dvije pobjede u posljednjih deset utakmica engleske Premier lige. 

Ipak, sportski direktor Arsenala Raul Sanllehi i izvršni direktor Vinai Venkatesham ističu da nemaju u planu promjenu trenera. 

- Razočarani smo kao i svi drugi rezultatima ekipa u ovom dijelu sezone. Dijelimo frustracije s navijačima, Unai i igrači nisu igrali na očekivanom nivou. Stvari se moraju poboljšati da bismo ostvarili ovosezonske ciljeve, ali uvjereni smo da je Unai pravi čovjek za posao - kazali su čelnici Arsenala u izjavi nakon sastanka i dodali da će dati sve od sebe da prevaziđu težak period za klub.

Arsenal trenutno zauzima šesto mjesto u Premier ligi s učinkom od četiri pobjede, pet remija i tri poraza.  

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!