[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/12\/21\/elon.jpeg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/12\/21\/100x73\/elon.jpeg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/12\/21\/elon.jpeg","size":"45.52","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Elon Musk će odstupiti s mjesta izvršnog direktora Twittera nakon što nađe zamjenu

Vlasnik Twittera Elon Musk potvrdio je da će se povući s mjesta izvršnog direktora kompanije, ali tek kada bude identificirao nasljednika, po prvi put se direktno osvrnuvši na Twitter anketu koju je napravio ove sedmice u kojoj su milioni korisnika glasali za njegovu smjenu.

U tvitu, Musk je rekao da će dati ostavku "čim pronađem nekoga dovoljno budalastog da preuzme posao!".

Dodao je da će nakon ostavke na mjesto izvršnog direktora Musk "voditi timove za softver i servere" na Twitteru, što ukazuje da bi mogao nastaviti da ima značajan utjecaj na donošenje odluka u kompaniji.

Saopćenje je uslijedilo nakon više od jednog dana šutnje o anketi nakon njenog ishoda. U ponedjeljak, nakon što je glasalo više od 17 miliona korisnika - od kojih je 57,5 posto reklo da bi Musk trebao podnijeti ostavku - milijarder se osvrnuo na rezultate samo indirektno.

Predložio je da bi buduće ankete na Twitteru mogle biti ograničene na plaćene korisnike Twitter Blue-a, usluge pretplate kompanije, javlja CNN.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!