[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/19\/ve-mesihovina.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/19\/100x73\/ve-mesihovina.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/19\/ve-mesihovina.jpg","size":"98.25","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Elektroprivreda HZ HB nastavlja ulagati u 'zelenu energiju' u HBŽ-u

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) Ivan Vukadin razgovarao je s izvršnim direktorom za proizvodnju električne energije Elektroprivrede HZ HB Zoranom Tabakom o potencijalima, iskorištenosti i budućim ulaganjima u obnovljive izvore energije na prostoru HBŽ-a.

Razgovaralo se o trenutnom stanju na terenu, budućim planovima i projektu vjetroparka Borova glava, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Vukadin je tom prigodom istaknuo kako je vrlo dobro upoznat s tematikom obnovljivih izvora energije, budući da su za vrijeme dok je on obnašao dužnost načelnika općine Tomislavgrad na području te općine uspješno realizirana dva projekta - vjetropark Mesihovina i vjetropark Jelovača.

Predsjednik županijske vlade Tabaka je upoznao s ciljevima budućeg razvoja HBŽ-a u energetskom području, navodeći kao glavne osi razvoja obnovljive izvore energije i projekte koje je moguće provesti na području te županije.

Tabak je istaknuo kako se svojom strategijom razvoja JP Elektroprivreda HZ HB opredijelila upravo za proizvodnju "zelene energije", odnosno proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora.

Dodao je kako očekuje jednako uspješnu i produktivnu suradnju na županijskoj razini, kao što je to bio slučaj na općinskoj razini.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!