[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/28\/f6be1795f46241ba2682-elvedina-muzaferija.jpeg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/28\/100x73\/f6be1795f46241ba2682-elvedina-muzaferija.jpeg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/28\/f6be1795f46241ba2682-elvedina-muzaferija.jpeg","size":"99.80","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Ekskluzivno za Start: Elvedina Muzaferija, snježna kraljica iz Visokog

U novom broju magazina Start čitajte ekskluzivni intervju sa snježnom kraljicom iz Visokog, trenutno najuspješnijom bh sportistkinjom, skijašicom Elvedinom Muzaferijom. Ograničenje na autoputu je 130 km/h. Elvedina se niz glečer Hintertux sjurila brzinom od 143,6 km/h!thumbc5235661.jpg

  1. Doslovno preko noći i to u sportu u kojem Bosna i Hercegovina gotovo nikada nije ni imala zapažene rezultate, Elvedina Muzaferija je postala najveća sportska zvijezda. Prvo da Vam čestitamo, a onda i pitanje da li ste uopšte sanjali ovakav uspjeh?

- Prije svega, hvala na čestitkama. Pa rezultat nije došao preko noći. I prethodnih sezona bila sam blizu rezultata u top 30 u Europa kupu, ali se čekalo da se sve stvari poslože i moj trenutak je došao (smijeh).

  1. Ko Vam je prvi čestitao na istorijskom uspjehu?

- Više i ne znam. Tu su naravno bili roditelji koji su bili u cilju, ali sam odmah nakon utrke dobila veliki broj poruka.

  1. Zanimljivo je da ste prva dva boda u istoriji bh. skijanja osvojili u kombinaciji iako slalom nije vaša disciplina jer su Vam draže brze discipline?

- Pa kombinacija je jedna vožnja super-G i jedna vožnja slalom. Iako sam se sada fokusirala na brze discipline slalom je bila moja najbolja disciplina kroz čitavu karijeru tako da sam uspjela sačuvati par slalom trikova za kombinacijske utrke.

thumbc5234671.jpg

  1. Planirate li se u budućnosti možda više posvetiti tehničkim disciplinama?

- Ovo pitanje često čujem, ali moj odgovor je uvijek ne. Osim što imam bolje rezultate u brzim disciplinama puno se bolje i ispunjenije osjećam kada vozim spust i super-G.

 

Cijeli intervju pročitajte u magazinu Start BiH, u printatnom ili PDF izdanju!
reklama-start-rgb.jpg

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!