[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/21\/ef-unze1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/21\/100x73\/ef-unze1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/21\/ef-unze1.jpg","size":"61.61","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Ekonomski fakultet UNZE daje priliku svojim studentima

 Predsjednica Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Zenica Nihada Husejnagić razgovarala je s dekanom Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici Alaudinom Brkićem o problematici studenata iz kategorije djece porodica šehida i poginulih boraca, uvjetima upisa, studiranja i drugim pitanjima vezanim za djecu porodica šehida i poginulih boraca.

Sastanku je prisustvovala i bivša studentica, a današnja zaposlenica Ekonomskog fakulteta Ilma Dedić Grabus koja, smatraju učesnici sastanka, može poslužiti kao najbolji primjer uspješne mlade osobe iz kategorije porodica šehida i poginulih boraca.

Ona je tokom studiranja imala prosjek na dodiplomskom Univerziteta u Zenici i postdiplomskom studiju na Univerzitetu u Tuzli 9,3, a danas svoje znanje dijeli sa studentima s kojima svakodnevno radi kao asistentica za naučnu oblast "Menadžment i organizacija".

- Bila sam dio tima koji je učestvovao u pripremama studenata za takmičenje "Hifa Oil Student Competition 2019", gdje su studenti Ekonomskog fakulteta u konkurenciji s drugim državnim fakultetima osvojili prvo mjesto u pronalaženju idejnog rješenja studije slučaja na konkretnom primjeru kompanije Hifa Oil i to je nešto što mi je u dosadašnjem radu sa studentima ostalo u posebno lijepom sjećanju - kazala je Dedić Grabus.

Dosadašnja saradnja i razumijevanje na sastanku su ocijenjeni vrlo uspješnim, te je istaknuto da će u narednom periodu takav odnos biti i nastavljen, saopćeno je iz Univerziteta u Zenici.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!