[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/16\/neretva.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/16\/100x73\/neretva.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/16\/neretva.jpg","size":"496.47","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Okoliš

EKO Neretva Jablanica ponovo aktivira svoj rad

Nakon četiri godine stagniranja, Ekološko društvo EKO Neretva Jablanica ponovo je aktiviralo svoj rad.

Za predsjednika društva izabran je Zaim Jarić, za podpredsjednika Sedina Hadžiomerović, a za sekretara Idriz Čilić.

Iz EKO Neretva Jablanica ističu kako je to društvo apliciralo i projekt na javni poziv MTTO HNK: medijska kampanja pod nazivom: "Gdje je tvoj prag ekološke odgovornosti" i da ovih dana očekuju rezultate, a u pripremi je i projekt u okviru programa "Reload".

Po riječima sekretara EKO Neretva Jablanica Idriza Čilića, planovi Društva vezani su za ciljeve koji su ugrađeni u novi statut.

- Ciljevi se odnose na kontinuirani rad na funkcionalnosti i samoodrživosti organizacije prvenstveno apliciranjem projekata, stalno unapređivanje znanja građana Jablanice o ekologiji, održivom razvoju, ekološkom turizmu i ekološkoj poljoprivredi, nadziranje uspostavljanja ekoloških propisa na svim nivoima društvene organiziranosti i njihove primjene, zatim jačanje transparentnosti rada i rada s medijima te stalnu saradnju sa strukturama javnog, poslovnog i civilnog sektora - kazao je Čilić.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!