[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/10\/egipat-policija.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/10\/100x73\/egipat-policija.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/10\/egipat-policija.jpg","size":"431.30","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Egipatska policija ubila najmanje 11 terorista

Egipatska policija ubila je najmanje 11 terorista tokom pucnjave u gradu Arišu u provinciji Sjeverni Sinaj, sjeveroistočno od glavnog grada Kaira, prenosi Xinhua.

Neimenovani izvor je kazao da je policija otvorila vatru u napuštenoj benziskoj stanici u okrugu Gesr el Wadi, gdje su se skrivali militanti.

- Teroristi su planirali da izvrše napade na vojne trupe - dodao je izvor.

Među militantima su bili dvojica najopasnijih lidera terorista Mohamed Shaheen i Gomaa Marshoud.

Policija je zaplijenila pet mitraljeza, dvije puške, dvije eksplozivne naprave i municiju.

Pokrajina Sjeverna Sinaj, koja se nalazi između Izraela i Gaze, je bila centar terorističkih napada u kojima je ubijeno stotine policajaca i vojnika, kao i civila, nakon nakon što je svrgnut predsjednik Mohamed Morsi u julu 2013. godine.

Većinu terorističkih napada izvršio je Wilayat Sinai, radikalna grupa koja je pristupila takozvanoj Islamskoj državi (IS).

U februaru je Egipat počeo sveobuhvatnu antiterorističku kampanju "Sinaj 2018" u kojoj je do sada ubijeno više od 330 militanata i više od 30 vojnika.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!