[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/07\/11\/l-c4ed070fe8ed9ccd70f3ef477121b14f.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/07\/11\/100x73\/l-c4ed070fe8ed9ccd70f3ef477121b14f.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/07\/11\/l-c4ed070fe8ed9ccd70f3ef477121b14f.jpg","size":"80.08","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Regija

Đukanović: Pad Vlade Crne Gore mogao bi usporiti proces europskih integracija

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da je Demokratska partija socijalista (DPS) svjesna da bi pad Vlade Crne Gore mogao usporiti proces europskih integracija, ali da kao najjača parlamentarna stranka nemaju pravo tolerirati rad vlade koja zanemaruje interese te zemlje.

"Znamo tko su naši partneri koji su nam bliži u ostvarivanju političkih ciljeva. Ovo je sada pitanje izgradnje tehničkog partnerstva, kako bi realizirali političku namjeru, a to je delegitimiranje aktualne vlade i definiranje scenarija kroz koji Crna Gora izlazi iz takvog stanja", rekao je Đukanović nakon susreta s bugarskim kolegom Rumenom Radevom na Cetinju.

Po njegovim riječima, to je pitanje zajedničke odgovornosti za realizaciju jedne političke odluke, odnosno stvaranja pretpostavki za skoru organizaciju izbora kako bi Crna Gora izašla iz tog stanja i došla do političke vlade koja će zemlju voditi iduće četiri godine.

Đukanović drži kako se 43. Vlada Crne Gore opredijelila da joj prioritet bude potpisivanje ugovora sa SPC što je bilo začuđujuće jer je EU agenda imala potencijal ujedinjenja na crnogorskoj političkoj sceni.

"Naša ocjena je da su određena rješenja u ugovoru sa SPC u suprotnosti s vitalnim državnim interesima Crne Gore. Svjesni smo da nam je u ovom trenutku trebao fokus na EU agendu te da pad vlade može usporiti taj proces, ali smo svjesni odgovornosti da kao najjača parlamentarna stranka nemamo pravo tolerirati  rad vlade koja zanemaruje interese Crne Gore", rekao je Đukanović.

Đukanović smatra i da je regija vrijednosno devastirana posljednjih nekoliko godina te da je popustio euro entuzijazam što je šteta za Europu, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!