[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/05\/stevanovic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/05\/100x73\/stevanovic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/05\/stevanovic.jpg","size":"53.93","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Ljepota i zdravlje

DR. STEVANOVIĆ ZA START: „Vlada sada hitno mora pomoći anesteziolozima da se zaposle u Općoj bolnici“

Doktor Dragan Stevanović, internista, nekadašnji šef Odjeljenja interne medicine u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, koji je sada angažovan kao ljekar u Covid odjelu te bolnice i zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajeva u izjavi za portal Startbih.ba kaže da je prema podacima kojima raspolaže epidemiološka situacija u Kantonu Sarajevo  stabilna sa malim brojem novozaraženih i sa značajno manjim brojem novooboljelih koji zahtjevaju hospitalizaciju.

On ističe kako je još uvijek rano da se primjeti da li je bilo većeg opuštanja građanja za praznike, ali dodaje da ako se budemo pridržavali mjera ne očekuje novo razbuktavanje pandemije.

Kada je pak riječ o aktuelnim dešavanjima na KCUS i najavljenom odlasku čak 12 anesteziologa, dr. Stevanović kaže da ga to nije iznenadilo. On napominje kako su te kolege radile pod strašnim pritiskom i bili prinuđeni u takvoj situaciji da napišu ono famozno pismo.

-Kada je ono procurilo u javnost bili su pod još žešćim pritiskom. S jedne strane Tužilaštvo koje traži da dođe do objektivnih informacija, a sa druge strane direktorica koja nastoji da prikrije što više informacija. Očekivao sam da kolege neće izdržati i da će otići uprkos tome što je anesteziolozima jako teško naći bilo kakav posao izvan bolnica. Sada je na Vladi KS da makar privremeno pomogne i da nađu zaposlenje u Općoj bolnici makar dok se situacija na KCUS-u ne raščisti. Vidim da se konačno se oglasio i ministar Vjekoslav Mandić i da će tražiti puni Izvještaj. Valjda ni on više neće zabijati glavu u pijesak – kaže dr. Stevanović.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!