[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/25\/karabeg.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/25\/100x73\/karabeg.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/25\/karabeg.png","size":"698.16","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Ljepota i zdravlje

Dr. Karabeg predsjednik Komiteta u svjetskom udruženju plastičnih hirurga

Predsjednik Udruženje plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga u BiH (UPREHBiH) prof. dr. Reuf Karabeg imenovan je za predsjednika Komiteta za profesionalne standarde u svjetskom udruženju plastičnih i estetskih hirurga ICOPLAST.

Dr. Karabeg o tom obaviješten pismom od 20. januara, koje mu je uputio predsjednik najveće globalne Asocijacije udruženja plastičnih i estetskih hirurga svijeta ICOPLAST sa sjedištem u Americi prof. Cooter iz Australije, uz čestitke za prihvatanje poziva da bude predsjednik Komiteta za profesionalne standarde u tom udruženju.

U tom će svojstvu predsjedavati Komitetom zaduženim za komunikaciju i postavljanje  standarda u plastičnoj hirurgiji, vezanih za edukaciju i certifikaciju plastičnih hirurga diljem svijeta.

Karabeg je član američkog udruženja plastičnih hirurga (vjerovatno među rijetkim ili jedini sa prostora Balkana) te član ISAPS-a, jednog od najvećih udruženja estetskih i plastičnih hiruga u kojem dužnost nacionalnog predstavnika obavlja deset godina, a sada je nacionalni predstavnik u ICOPLAST-u i ESPRASU (evropskom udruženju plastičnih hirurga).

Istovremeno, taj renomirani bh. stručnjak obavlja funkciju predsjednika Udruženja plastičnih hiruga BiH u ponovljenom mandatu i u tom svojstvu organizira kongres sa  kolegama iz Udruženja plastičnih hirurga u BiH u Mostaru od, koji će biti održan od 23.-25. aprila, zajedno sa kolegama iz Slovenije, Srbije i Hrvatske, a s kojima je formirano zajedničko krovno Udruženje “Fellows in science”.

Na taj skup dolazi više od 30 pozvanih predavača iz Evrope i svijeta, a upućen je i poziv za 35 studenata sa osam medicinskih  fakulteta iz BiH da besplatno prate dostignuća iz  oblasti tumora, povreda, opekotina, estetske i rekonstruktivne  hirurgije, za dobrobit BiH i   medicine uopće.

- Bit će to prilika za razmjenu iskustava i znanja koja smo stekli u BiH na bazi naučnih dostignuća... Takva (sa)znanja ćemo etablirati u centrima u kojima radimo za dobrobit pacijenata - ističe Karabeg.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!