[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/24\/xj_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/24\/100x73\/xj_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/24\/xj_1.jpg","size":"119.77","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Đoković putuje u London, odluku o Vimbldonu donijeće nakon treninga na najboljim travnatim terenima na svijetu

Novak Đoković će u ponedjelajk otputovati za London, ali još nije donio definitivnu odluku da li će igrati na Vimbldonu, javio je BBC.

Đoković se povukao sa Rolan Garosa uoči četvrtfinala zbog povrede desnog koljena. On je prije 17 dana operisao meniskus u Parizu, a odlukui da li će igrati na Vimbldonu, donijeće nakon treninga na travi "Ol Ingland kluba".

Vimbldon počinje 1. jula, a Đoković je još prije tri dana postavio snimak treninga u Kumboru, gdje se pripema za najvažniji dio sezone, jer 13 dana nakon Vimbldona u Parizu počinje olimijski teniski turnir, 27. jula.

Đoković je sedam puta osvajao Vimbldon, a u pohodu na rekord Rodžera Federera prošle godine ga je u finalu zausatvio Karlos Alkaras, i prekinuo niz od pet godina bez poraza Đokovića na nezvaničnom svjetskom prvenstvu.

izvor;Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!