[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/23\/srpski-svet.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/23\/100x73\/srpski-svet.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/23\/srpski-svet.png","size":"867.16","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Magazin / Start Video

DOKLE SEŽE PROPAGANDA : Ni otvaranje evropskog prvenstva u Beogradu ne može bez "srpskog sveta"

Na društvenim mrežama pojavio se snimak nepoznate umjetnice koja, na otvaranju Evropskog prvenstva  u boksu za žene, pjevala o "srpskom svetu". Po obrascu "trebaju nam..." neznana junakinja ceremonije otvaranja nabraja djelove teritorije koji su potrebni za sreću domaćina šampionata.

" .. lome tamo gdje pucamo vekovima, Kosovo im trn u oku (...)

Trebaju nam braća naša, preko Drine sve do mora, republika naša srpska, iz litija Crna Gora..

(...)  Ajmo braćo sokolovi, poletimo put visina, da svetinje odbranimo, raširimo svoja krila" 

Radi se o ceremoniji otvaranja evropskog prvenstva u boksu (Opening Ceremony | EUBC Men's & Women's European Boxing Championships | Belgrade 2024)

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!