[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/08\/30\/zoran-milanovic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/08\/30\/100x73\/zoran-milanovic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/08\/30\/zoran-milanovic.jpg","size":"81.87","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Regija

Dodikovu inicijativu tumači dobronamjerno: Milanović napao Komšića i Džaferovića

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je iz Splita žestoko kritikovao članove Predsjedništva BiH Željka Komšića i Šefika Džaferovića.

Komentirao je prvo Daytonski sporazum i inicijativu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji je založio za osnivanje koordinacijskog tijela o BiH u kojem bi bili i Vučić i Erdogan, prenosi Index.hr. 

"Nije propao nego ga se ne poštiva. Tumačim je, nećete vjerovati, dobronamjerno. Određene političke opcije u BiH optužuju hrvatsku za zločinački poduhvati, to rade dva člana Predsjedništva - predstavnik Bošnjaka i predstavnik Hrvata. 

Ne vjerujem da je to realna inicijativna, potrebno je da je svi prihvate. Alija Izetbegović je primio najviše odlikovanje, to im je bilo dobro. Da bi njegovi nasljednici i partneri sad govorili da želimo raskomadati Bosnu. Ne tražimo puno, samo ono što tražimo u Daytonskom sporazumu Nije realno jer ova dvojica to ne žele. Mislim da Dodik više ukazuje da ovo nije održivo", kazao je Milanović

"Postoji Dayton i para-Dayton", kazao je još. Dodao je da je Dayton biblija.

"Ova dvojica govore da je hrvatska zločinačka država, toliko godina nakon rata. Kakav je to zalog za sutra? Kak možeš živjeti s tim ljudima. I to čovjek koji zastupa neke, ali ne konstitutivni narod. I bori se za još jedan mandat. To je neopisiva sebičnost", rekao je Milanović.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!