[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/02\/dodik19.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/02\/100x73\/dodik19.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/02\/dodik19.jpg","size":"46.55","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Dodik poručio ambasadorima: Platili smo vakcine, isporučite ih, licemjerno je prozivati nas da ih obezbjedimo

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da ga ne zanimaju kominikei Vijeća za provođenje mira (PIK), jer su licemjerni.

“Isti oni koji su nam uzeli vakcine sada govore kako treba da ih obezbjedimo, što je licemjerno ako se zna da smo vakcine iz programa COVAX platili. Kominike PIK ne čitam godinama, ali sam morao da reagujem na ovo”, rekao je Dodik u Laktašima.

On je pozvao da BiH budu isporučene vakcine koje su plaćene i da ne treba pomoć SDA ili Evrope.

 

“Nemojte nam držati licemjerne govore. Dosta je više vas i preporuka, jer smo zahvaljujući vama zaglavili tu gdje jesmo”, rekao je Dodik.

Ambasadori zemalja članica Upravnog odbora PIK i Odbora šefova vodećih međunarodnih organizacija pozvali su jučer političare u BiH da se uzdrže od politizacije nabavke vakcina, te poručili da će međunarodna zajednica nastaviti da podržava ključne napore u zaštiti zdravlja, bezbjednosti i dobrobiti ljudi u BiH.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!