[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/06\/22\/migranti-u-sarajevu.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/06\/22\/100x73\/migranti-u-sarajevu.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/06\/22\/migranti-u-sarajevu.jpg","size":"479.82","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Dodik: Odbacujemo mogućnost stacioniranja migranata u RS-u

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je da je protiv stacioniranja migranata na teritoriji tog bh.entiteta.

- To što rade i planiraju u Sarajevu je džaba, ovdje mi odlučujemo. Neka oni prime te migrante koje su sasvim svjesno pustili u BiH, na osnovu politike koja je skrojena na nekim drugim mjestima... – ustvrdio je Dodik novinarima u Bratuncu.

Kaže migranti mogu tranzitno koristiti teritoriju RS, dobiti dnevnu prehranu i piće od nadležnih organizacija u RS, ali bez boravka u RS.

- Mi odbacujemo svaku vrstu stacioniranja migranata. Mogu da nas optuže za šta god hoće. Naravno da smo mi humani ljudi, ali ovu krizu nismo produkovali i ne želimo da trpimo posljedice – dodao Dodik.

Podijelite ovaj članak!