[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/21\/dodik-270220.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/21\/100x73\/dodik-270220.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/21\/dodik-270220.jpg","size":"72.85","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Dodik: Niko nikoga ne prisluškuje, ne brinu me tužbe

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je ono što je rekao sinoć na sjednici Narodne skupštine RS-a o prisluškivanju opozcije „bio performans“ te da se to ne radi u RS.

Onaj ko prisluškuje, kako kaže, time se, sigurno, javno ne hvali.

Dodik je u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekao da je na taj način želio da ukaže pojedinim opozicionim poslanicima kako izlega performans, kojem su oni često pribjegavali.

Ne brinu ga, kazao je, ni najave tužbi.

-U RS niko nikoga ne prisluškuje. Mi nemamo kapacitete za to..., dodao je on.

Najavio je da će promjeniti skupštinski Poslovnik te da se „neće dozvoljavati šarada u Narodnoj skupštini“, za koju optužuje opozicionare.

I ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je prethodno da niko nikoga u RS ne prisluškuje, te da je Dodik vodio političku igru s poslanicima Nebojšom Vukanovićem i Draškom Stanivukovićem kada je rekao da zna "šta pričaju poslanici opozicije".

Međutim, iz opozicije su najavili krivične prijave protiv Dodika i Lukača zbog, kako su naveli, neovlaštenog sinimanja.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!