[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/21\/210705-milorad-dodik6_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/21\/100x73\/210705-milorad-dodik6_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/21\/210705-milorad-dodik6_1.jpg","size":"72.32","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Dodik KONTRA Vučića, jedan za otvoreni, drugi za rastureni Balkan!?

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je "Otvoreni Balkan" prilika da svi mogu da zarađuju više, te da ne vidi smisao njegovog odbijanja i da nije čuo nijedan argument protiv toga. Nakon Vučićeve objave oglasio se poslanik u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović.

“Pozivam Vučića da konačno otvori karte i prekine paralelne svijetove, a sigurno da Srpski svet i Otvoreni Balkan to jesu. Samo rukovodstvo Srbije sistematski radi na tome i ulaže velike napore da u Otvoreni Balkan svi sumnjaju. Ne možete istovremeno biti i u prošlosti i u budućnosti. Ne možete istovremeno govoriti o Srpskom svetu i Otvorenom Balkanu. Sve dok to istiovremeno budete radili – nitko vam neće vjerovati.” napisao je Mehmedović na Facebook profilu.

“Dajte  jedan argument zašto je Otvoreni Balkan bolji od Berlinskog procesa, kad Berlinski proces nudi i novac?
Ako želite da Otvoreni Balkan dobije povjerenje – pozovite danas Dodika i obratite se javno Skupštini RS da prekine sa projektom Rastureni Balkan, jer se iza kulisa Otvorenog Balkana – u RS stvara Rastureni Balkan  a Bosna je prije svih cilj!. A to sigurno neće ići. Pao je Milošević, pašće i oni koji misle da drugačijim sredstvima mogu ostvariti iste ciljeve!” poručio je Mehmedović.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!