[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/05\/dijabetes.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/05\/100x73\/dijabetes.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/05\/dijabetes.jpg","size":"57.40","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Ljepota i zdravlje

Dijabetičari oprez: Gotovo trećina preminulih u Srbiji od kovida imala dijabetes

Dijabetološki savez Srbije saopštio je danas da je gotovo trećina preminulih od koronavirusa imala dijabestes uz podsjećanje da su od samog početka pandemije osobe oboljele od dijabetesa označene kao vrlo rizična grupa za razvoj teške kliničke slike.

Naročito su u riziku one osobe koje uz loše regulisan nivo šećara u krvi imaju i pridružene bolesti, poput kardiovaskularnih i bubrežnih oboljenja.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!