[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/16\/bibija-kerla-ks-920x414.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/16\/100x73\/bibija-kerla-ks-920x414.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/16\/bibija-kerla-ks-920x414.jpg","size":"275.22","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

DF: Zašto šute dežurni zaštitnici prava žena zbog uvreda na račun Bibije Kerle

Iz Demokratske fronte reagovali su na, kako kažu, užasne, nepristojne, bezobzirne i prizemne ‘šale’ na račun zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo Bibije Kerle (DF). Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Dežurni zaštitnici prava žena, borci protiv rodno zasnovane diskriminacije već duže vrijeme šute na užasne, nepristojne, bezobzirne i prizemne ‘šale’, a ustvari uvrede na račun zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo, Bibije Kerle.

Apsurdno, ali istinito, isti ti u borbi protiv diskriminacije vrše diskriminaciju nad onima koji se ne uklapaju u općeprihvaćen okvir žene današnjeg vremena. Da su uvrede upućene prema bilo kojoj ženi iz Naše Stranke ili SDP-a dežurni zaštitnici spremni su sve kapacitete uložiti u zaštitu ‘jake i moderne žene’ i svaki udarac okarakterisati kao udarac na prava svih žena. I neka su, ali onda treba da se tako zaštiti svaka žena i osudi svaka diskriminacija.

Nije ovo samo problem Bibije Kerle, ovo je problem društva u kojem sa jedne strane imate stvarnu i neupitnu diskriminaciju prema ženi, a sa druge strane licemjernu zaštitu samo pojedinih žena koje se uklapaju u kalup emancipovane žene po volji raznoraznih feminističkih organizacija.

Tako se napad na ‘čudićke’ i ‘prlićke’ smatra dnom društva, ali se ismijavanje izgleda žene koja je spremna izaći na proteste sa borcima, nositi im hranu, nositi tene, a ne štikle, nositi farmerice, košulju, duksericu smatra ‘satirom’, kako to kažu čak i pojedini novinari, i to smatraju opravdanim jer je tobože u službi zabave i smijeha.

Gospodo ‘šišići’ i ostali borci za emancipaciju žena, nije smiješno i vrlo je neprimjereno i nisko ‘šaliti’ se na račun bilo čijeg fizičkog izgleda. Ne samo da nije smiješno već je bezobrazno, gadno, neukusno i odvratno. Svaka vaša zaštita jedne žene pada u vodu kada šutite na napade druge. Vaša ‘borba’ je licemjerna, dvolična i selektivna.

Bibija Kerla je za sve vas prije svega čovjek i to čovjek koji će pomoći svakome bez da to servira na press konferencijama i najvećom na svijetu je čini to što bi svakom od vas koji ste pisali najgadnije komentare opet pomogla ako bi vam to ikada zatrebalo. A to što je čovjek čini je većom i emancipovanijom ženom nego što vi, selektivni zaštitnici i humoristi, možete i zamisliti.

Iskreno, gadite nam se i vi i vaša borba! Bibo, glavu gore! Idemo dalje!

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!