[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/21\/df-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/21\/100x73\/df-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/21\/df-2.jpg","size":"236.13","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

DF osudio izjavu bivšeg ministra Hrvatske o podjeli BiH

Demokratska fronta osudila je novi istup bivšeg ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske Mire Kovača koji je ponovio da Bosu i Hercegovinu treba podijeliti po "belgijskom principu", BiH cijela u tri dijela, u kojoj bi Hrvati, odbijanjem svoje administrativne jedinice, dobili puni suverenitet.

Također su osudili i njegovu izjavu da se Hrvatska ne miješa u unutrašnje stvari druge, suverene države.

- Valjda je i poslije ove, za sada još uvijek verbalne akrobatike novog crtača mapa BiH – Kovača, i poslednjem građaninu ove zemlje koji ju doživljava istinski svojom i cjelovitom jasno zašto je NATO put jedini ispravan put i zašto taj koncept buduće BiH nailazi na otpore - navodi se u saopćenju.

Istakli su da Demokratska fronta i predsjednik Željko Komšić neće odustati od tog zahtjeva.

- Svakim novim danom raste i svijest kod građana o neumitnosti ovakvog puta u Evropu, pod kišobranom NATO saveza. Druge nam nema, kao što nemamo ni drugu ni rezervnu domovinu osim Bosne i Hercegovine - saopćeno je iz DF-a.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!