[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/14\/policija-bih-25.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/14\/100x73\/policija-bih-25.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/14\/policija-bih-25.jpg","size":"536.16","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Devetnaestogodišnjakinja uhapšena zbog napada na policijskog službenika

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom 3/14.01.2020. na području Federacije BiH registrovana su:

43 krivična djela i to:

– jedno nasilje u porodici;

– jedno posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih opojnih droga;

– 14 teških krađa;

– jedna krađa;

– 26 ostalih krivičnih djela;


20 narušavanja javnog reda i mira.

62 saobraćajne nezgode, u kojima je jedno lice smrtno stradalo, jedno lice zadobilo teže, šest lica lakše tjelesne povrede, dva lica neutvrđen stepen povreda.

10 lica je lišeno slobode, 8 lica je zadržano.


Lišenje slobode A.H.

Dana 12.01.2020.godine u 22,55 sati, policijski službenici Druge PU lišili su slobode lice A.H., rođena 2001.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 359. KZ F BiH (Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti). Ista je u ulici Muhameda Hadžijahića, općina Centar Sarajevo, prilikom intervencije, fizički napala i povrijedila policijskog službenika. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane lakše tjelesne povrede. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a A.H. je predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem.


Saobraćajna nezgoda

Dana 13.01.2020.godine u 18,10 sati, na kolovozu ulice Bolnička, općina Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka: J.G., rođena 1950.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena i mldb. A.S., rođen 2003.godine u Sarajevu, nastanjen u Gračanici, od strane putničkog motornog vozila marke “Opel Corsa”, reg. oznaka K49-M-661, kojim je upravljao vozač M.H., rođen 1953.godine u Rogatici, nastanjen u Sarajevu. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobila je pješakinja J.G., a ljekarska pomoć joj je ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za neurohirurgiju zadržana na daljem liječenju. Lakše tjelesne povrede je zadobio putnik mldb. A.S., a ljekarska pomoć mu je ukazana u Općoj bolnici “Prm. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu. Uviđaj na licu mjesta su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode.


Stanje u saobraćaju

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se ukupno 24 saobraćajne nezgode, od toga 22 sa materijalnom štetom i 2 sa povrijeđenim licima kojom prilikom je jedna osoba teže, a 2 osobe su zadobile lakše tjelesne povrede. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena 4 vozača, 7 osoba zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje, 5 osoba zbog upravljanja motornim vozilom u vrijeme trajanja izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, 4 motorna vozila zbog isteka važnosti registracije i 4 motorna vozila zbog tehničke neispravnosti.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!