[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/12\/09\/xww.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/12\/09\/100x73\/xww.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/12\/09\/xww.jpg","size":"69.75","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Dešan smiruje Francuze: Nema stresa pred ovakvu utakmicu, samo radost i uživanje

Didije Dešan dobro zna kako je biti u završnici Svjetskog prvenstva - bio je osvajač kao igrač 1998, pa kao selektor 2018. godine.

Uoči subotnjeg četvrtfinala sa Engleskom, ističe da u ovoj fazi takmičenja nema stresa.

Francuska je i prije šampionata bila u najužem krugu kandidata za titulu, ali još od Brazila 1958. i 1962. godine nijedna selekcija nije odbranila svjetski naslov.

"Jeste da je važnost mečeva velika, ali kakav stres - uživanje je i radost igrati ovakve utakmice. Naravno, sa ciljem da idemo u polufinale", kazao je Dešan.

Engleska je, kaže Dešan, poseban rival...

"Utakmice sa njima imaju poseban ukus", istakao je Dešan i udijelio mnogo komplimenata engleskoj selekciji:

"Dobri su u svim fazama. Priča se da su najopasniji u kontrama, da su brzi... Jesu, ali brzinom se ne daju golovi, potrebno je da pored brzine imaju još mnogo toga. Znaju da budu opasni i iz posjeda, prekida... Nemaju slabe tačke, možda može da se kaže da neke stvari rade manje dobro. Veoma poštujem Gareta Sautgejta, uradio je velike stvari sa Engleskom, a kao osoba je zaista prijatan. Vidim da ga ne poštuju u zemlji onoliko koliko zaslužuje, to nije dobro".

U fokusu je Kilijan Mbape, u Engleskoj se vodi rasprava o tome može li Kajl Voker da zaustavi vihornog Francuza.

"Sigurno će pokušati da naprave nešto, ali Kilijan je sposoban da stvori prednost i razliku", kazao je Dešan.

Engleski fudbal odlično zna Ugo Ljoris, dugogodišnji golman Totenhema.

"Napreduju konstantno, dovoljno su dobri i zreli da nbudu šampioni. Oni su došli da osvoje titulu. Bili su blizu na Evropskom prvenstvu", kazao je Ljoris.

Biće na suprotnim stranama sa Harijem Kejnom, najopasnijim engleskim napadačem.

"Devet godina smo zajedno, imamo sjajan odnos. Na utakmici - jedan protiv drugoga, sasvim normalno... Odličan napadač i momak, najopasniji je iz šesnaesterca, ali ima i druge kvalitete, nosi igru... ", rekao je Ljoris.

Meč Francuska - Engleska igra se u subotu od 20 sati. izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!