[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/01\/31\/adria-visit-5.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/01\/31\/100x73\/adria-visit-5.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/01\/31\/adria-visit-5.jpg","size":"124.64","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

Delegacija Ambasade BiH u Sloveniji posjetila bh. štandove na turističkom sajmu u Ljubljani

Delegacija Ambasade Bosne i Hercegovine predvođena ambasadorom Dariom Novalićem posjetila je danas štandove bosanskohercegovačkih izlagača na ovogodišnjem Sajmu turizma  Alpe-Adria u Ljubljani. 

Ambasador nije krio zadovoljstvo prezentacijom i bogatom ponudom naših izlagača te istakao značaj njihovog učešća na ovom sajmu. 

- Alpe-Adria je jedan veliki turistički sajam, najveći u Sloveniji, i mislim da je ovo pravo mjesto i pravo vrijeme za prezentaciju ponude obzirom da građani i građanke Slovenije veoma mnogo posjećuju Bosnu i Hercegovinu zbog prirodnih ljepota naše zemlje i zbog dobrih cijena koje su neuporedive sa onim u drugim zemljama. Mislim da je ovo zaista dobar potez naših turističkih djelatnika- kazao je ambasador Novalić.

sajam-ljubljana-adria.jpg

Turističke potenciijale i prirodne ljepote naše zemlje predstavljaju turističke organizacije iz Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog kantona, Republike Srpske, Cazina... 

sajam-ljubljana-adria-2.jpg

sajam-ljubljana-adria-4.jpg

sajam-ljubljana-adria-3.jpg

sajam-ljubljana-adria-5.jpg

Na ovom najvećem turističkom sajmu u Sloveniji , 34. po redu, ove godine akcenat je na temama o kulturnom turizmu koji je zanimljiv tokom cijele godine a s ciljem promocije kulturne ponude turističkih destinacija i privlačenja posjetitelja da posjete muzeje, koncerte, izložbe, upoznaju lokalne običaje i kuhinju.

sajam-ljubljana-adria_1.jpg

U sklopu regionalnih događanja održava se bogat program, a posebno se izdvaja predstavljanje Smjernica potpore marketingu, teme „Umjetnost i kultura“ za 2024. i 2025. godinu te manifestacija Izazovi turizma u području sigurnosti u planinama.

Sajam je namijenjen svim sportašima, putnicima, planinarima, aktivnim rekreativcima, trkačima, biciklistima, ljubiteljima adrenalinskih sportova u prirodi i svima onima koji traže ideje kako provesti svoje slobodno vrijeme. Sajamska događanja bit će obogaćena bogatim popratnim programom edukativnog i zabavnog sadržaja.

Kako kažu organizatori, ove godine predstavlja se 280 izlagača, domaćih i međunarodnih. Sajam traje do 3. februara. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!