[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/27\/xr.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/27\/100x73\/xr.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/27\/xr.jpg","size":"75.92","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Daniele De Rossi produžio saradnju sa Romom

Menadžer Rome Daniele De Rossi potpisao je produžetak ugovora kojim će bivši vezni igrač ostati na kupi italijanskog kluba do 2027. godine.

Nakon što je proveo 18 sezona kao igrač za Giallorossi, 40-godišnjak se vratio u Romu u januaru po ugovoru koji je trajao do kraja prošle sezone.

Zamijenio je Portugalca Josea Mourinha, koji sada trenira turski superligaški klub Fenerbahce, i preuzeo ekipu koja je bila deveta u ligi. Pod vodstvom De Rossija, Roma je prošle sezone završila na šestom mjestu u Seriji A.

“Prije revanš meča četvrtfinala Lige Evrope, vlasnici kluba Friedkin grupa, u bilješci su objavili želju da nastave sa DDR-om (Daniele De Rossi)”, navodi Roma u saopćenju.

Namjere kluba su se potom pretvorile u trogodišnji ugovor, koji je trener potpisao sa entuzijazmom, nastavljajući prirodnu simbiozu sa ovim timom, njegovim timom.

De Rossi je Romu odveo i do polufinala Lige Evrope, koje je izgubila od prvaka Bundeslige Bayera iz Leverkuzena.

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!