[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/02\/15\/damir-niksic-sarajevo.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/02\/15\/100x73\/damir-niksic-sarajevo.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/02\/15\/damir-niksic-sarajevo.jpg","size":"313.87","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Damir Nikšić(VIDEO): Volio bih da Bursać i Trifunović dođu ovdje, da napravimo slobodnu teritoriju

Neke  kolege iz SDP-a BiH traže njegovu smjenu, Društvo novinara BiH najoštrije je osudilo njegov  istup kada je, napuštajući sjednicu Glavnog odbora SDP-a, novinare koji su pratili ovaj događaj nazvao "lešinarima", članovi Jedinstvene organizacije boraca Tuzlanskog kantona zatražili su od Grada Tuzle da ga proglasi nepoželjnom osobom. Damir Nikšić, zastupnik SDP-a BiH u Skupštini Kantona Sarajevo u razgovoru za Start odgovara pitanjem:

- Zašto novinari ne reaguju na linčovanje Srba, Peđe Kojevića prije svega. Niko ne reaguje! Ostave na portalima da ga 'treba mrkla noć pojesti još večeras'. Mislim da se takvim novinarima ne treba ispričavati, oni nisu čak ni lešinari, oni su predatori, goniči, dobermani, ultranacionalisti?

Priča i kako mu je na sjednici GOSDP-a neko  prišao iza leđa,  unosio se u facu i psovao .

- Nisam ga dotakao, jesam ga mršnuo i poslao u onu stvar! Ali onda četvorica, petorica skaču na mene da me biju! Kao da su sve vrijeme čekali. Razdvajaju nas, uzimam jaknu, silazim niz stepenice, a oni idu za mnom da me biju! Sreća je što me nisu pretukli. Sreća da nisam dobio dobrih batina!

Ako želimo šareno društvo, misli Nikšić da i  partija mora da bude šarena.

- Ako želimo kozmopolitsko društvo, multikulturalno, integrisano društvo, takva mora da bude i partija. SDP treba da bude slobodna teritorija, pogotovo za antifašiste koji, ako to hoće, mogu da se ispsuju u vezi sa fašizmom- kaže on.

Ističe i da bi volio  da Sarajevo bude  crveno stjecište,  grad u koji dolazi građanska ljevica regije.

- Ne znam do kad će Bursać biti u Banjoj Luci. Volio bih da dođe ovdje. Ne znamo do kad će Trifunović i njegov portal Buka biti u Banjoj Luci? Ako zapne, volio bih da dođe ovdje, da napravimo slobodnu teritoriju- kazao je Nikšić.

Za Start je Nikšić kazao još mnogo toga- POGLEDAJTE VIDEO!

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.