[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/06\/damir-niksic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/06\/100x73\/damir-niksic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/06\/damir-niksic.jpg","size":"60.60","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Damir Nikšić: Nema hiće kad je zdravlje građana i pandemija u pitanju, a bilo je kada se rušila vlada. Pffff...

Damir Nikšić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, komentarisao je na svom Facebook profilu odluku Kolegija Skupštine KS da se odbije prijedlog dopredsjedavajuće Skupštine Kantona Sarajevo Danijele Kristić o održavanju hitne sjednice kako bi se razmatrala aktuelna epidemiološka situacija i predložile mjere za suzbijanje virusa.

Opozicioni klubovi i zastupnici u Kantonu Sarajevo podržali su ovaj prijedlog i tražili  hitnu sjednicu , ali je naposljetku donesena odluka da se održi redovna sjednica 20. augusta 2020. godine.

Nikšić je ovo prokomentarisao: 

" Jbt.  upravo na kolegiju SKS vladajuća većina bila protiv prijedloga dopredsjedavajuće Danijele Kristić za hitnu sjednicu KS u vezi eskalacije zaraze u Sarajevu koju smo predložili da bude za četiri dana.
Čak se i premijer Nenadić složio i zahvalio jer mu treba pomoć, pogotovo sad kada nema ministra zdravstva.

Čelik imao svoj prijedlog da to bude obavezna tačka dnevnog reda naredne redovne sjednice, i da ide jednom mjesečno, onako kako je to i za aerozagađenje onomad predložio Dević, a znamo kako je to išlo: “jedne sjednice nema kante, druge nema ko da donese”, i tako nikad ništa...
I evo usvojiše Čelikov prijedlog za redovnu sjednicu za kraj mjeseca.

Znači nema hiće kada je zdravlje građana i pandemija u pitanju, a bilo je kada se rušila vlada. Pffff...", zaključio je Nikšić. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!