[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/24\/ivica-dacic-69.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/24\/100x73\/ivica-dacic-69.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/24\/ivica-dacic-69.jpg","size":"440.74","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Regija

Dačić: Srbija protiv zaoštravanja odnosa sa Crnom Gorom

Srbija je apsolutno protiv zaoštravanja odnosa sa Crnom Gorom, kao i zaoštravanja odnosa između srpskog i crnogorskog naroda, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i izrazio očekivanje da će Crna Gora poštovati prava srpskog naroda koji živi na njenoj teritoriji.

Dačić, upitan kakvo mišljenje Venecijanske komisije očekuje po pitanju prijedloga zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori, rekao je da ne zna kakvo će mišljenje biti i da se nada da će ono biti takvo da spriječi moguće probleme.

"Imajući u vidu da tu nije riječ o nekim uvezenim Srbima, nego o Srbima koji žive vijekovima u Crnoj Gori i kojih po popisu ima više od 30 posto, očekujemo da država Crna Gora ima u vidu tu činjenicu i prava srpskog naroda koji tamo živi", rekao je Dačić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa norveškom ministarkom spoljnih poslova Inom Eriksen Sorajde.

Dodao je da Srbija očekuje i da se izbjegavaju stvari koje mogu da izazovu velike sukobe, prenosi Tanjug.

"Zato se i nadamo da će i mišljenje Venecijanske komisije biti takvo da spriječi moguće probleme povodom tog zakona", rekao je Dačić.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!