[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/04\/l-7fe603d8166cceac3cb72e83121f7c7c.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/04\/100x73\/l-7fe603d8166cceac3cb72e83121f7c7c.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/04\/l-7fe603d8166cceac3cb72e83121f7c7c.jpg","size":"96.92","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Regija

Dačić: Spremni smo nastaviti suradnju sa SNS-om i Vučićem

Nositelj liste "Ivica Dačić - premijer Srbije" Ivica Dačić kazao je u ponedjeljak u Beogradu kako je ta lista spremna za nastavak suradnje sa Srpskom naprednom strankom i srbijanskim predsjednikom  Aleksandrom Vučićem.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nastavio je u ponedjeljak konzultacije o kandidatu za budućeg premijera, poslije prosinačkih izbora na kojima je većinu u parlamentu osvojila njegova Srpska napredna stranka.

"Postoji spremnost, raspoloženje i riješenost da se napravi ta zajednička koalicijska lista, ali izbori još nisu raspisani, tako da u ovom trenutku, to je naša zajednička ideja sa Srpskom naprednom strankom", rekao je Dačić novinarima nakon razgovora kod Vučića u okviru konzultacija o budućem premijeru Srbije, prenosi Tanjug.

U Beogradu su s Vučićem prošlog tjedna razgovarali predstavnici koalicije albanskih stranaka s juga Srbije, te Ruske stranke koji u parlamentu imaju po jedan od ukupno 250 mandata.

Također na konzultacijama prošlog tjedna bili su predstavnici lista nacionalnih manjina koje predstavljaju Mađare, Hrvate i Bošnjake - Saveza vojvođanskih Mađara, te liste na kojoj su koalicijski nastupili bošnjačka Stranka pravde i pomirenja Usamea Zukorlića i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, čiji predvodnik je aktualni ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u srbijanskoj vladi na odlasku Tomislav Žigmanov.

Skupština Srbije ima 250 mjesta koje, po izbornim rezultatima, dijele 10 izbornih lista - SNS sa 129 mandata, proeuropska oporbene koalicije lijevog centra Srbija protiv nasilja (65),  socijalisti Ivice Dačića (18), konzervativno-nacionalna koalicija NADA (13), te lista kontroverznog liječnika Branimira Nestorovića "Mi - glas iz naroda" (13).

Vodeća oporbena koalicija lijevog centra Srbija protiv nasija (SPN) priopćila da se neće odazvati pozivu na konzultacije, osporavajući rezultate izbora za koje tvrdi da su pokradeni.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!