[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/19\/ivica-dacic01.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/19\/100x73\/ivica-dacic01.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/19\/ivica-dacic01.jpg","size":"319.24","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Regija

Dačić: Očekujemo veći angažman SAD-a po pitanju Kosova

 Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je nakon sastanka s visokim američkim dužnosnicima u Washingtonu da je pronalaženje mirnog i trajnog rješenja po pitanju Kosova visoko na listi prioriteta vanjske politike SAD-a.

 "Imajući sve to u vidu, mi očekujemo još veći angažman Amerike u narednom razdoblju kako bi se izvršio dodatan pritisak da se ukinu takse i stvore uvjeti za nastavak dijaloga", rekao je Dačić.

 Šef srbijanske diplomacije, koji je sudjelovao na Ministarskoj konferenciji o unaprjeđenju vjerskih sloboda u Washingtonu, kazao je kako su razgovori s visokim američkim dužnosnicima bili veoma dobri i korisni.

 "Tema svih razgovora je bila situacija u regiji. Još jednom se potvrdilo da se visoko ocjenjuje pozicija Srbije vezano za dijalog s Prištinom. Jasno se označava tko je kriv za prekid dijaloga i šta su budući koraci, a to je ukidanje taksi kako bi se nastavio dijalog", rekao je Dačić i ponovio da je Beograd spreman za nastavak dijaloga, ali ne prihvaća jednostrane akte koji pokazuju da Priština ne želi bilo kakav kompromis, javlja Tanjug.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!