[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/18\/crptz.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/18\/100x73\/crptz.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/18\/crptz.jpg","size":"79.59","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Okoliš

CRP - Otvoren poziv za učešće u izboru 'Šampiona zaštite prirode' u BiH

Centar za razvoj i podršku iz Tuzle (CRP), organizuje kampanju za izbor i dodjelu nagrade “Šampioni zaštite prirode, BiH Green Awards“ 2020.

Cilj kampanje je, kako je Feni kazao koordinator za komunikacije u CRP-u Amir Zahirović, promoviranje korisnih, inovativnih i kreativnih pristupa očuvanju prirode i životne sredine u BiH.

- Svake godine želimo pronaći preduzeća, gradove, općine, NVO-e, fondacije, škole, obdaništa, pojedince, grupe građana i neformalne građanske inicijative, koji uspješno promovišu prave vrijednosti u oblasti zaštite prirode i životne sredine i koji kao takvi motivišu i druge - naglasio je on.

U kampanji mogu učestovati gradovi i općine, poslovni subjekti, javna i privatna preduzeća, organizacije, nevladina udruženja, škole, vrtići, građani, pojedinci,  koji doprinose promociji zaštite okoliša, životne sredine i okoliša u svojoj lokalnoj zajednici.

Nakon prikupljenih nominacija, Zahirović je najavio da će komisija iz svake od kategorija predložiti ograničeni broj kandidata koji ispunjavaju navedene kriterije, nakon čega će biti otvoreno javno glasanje, a pobjednici u istoj kategoriji mogu biti izabrani najviše dvije godine zaredom.

Podsjeća da su 2017.godine kampanju realizovali u saradnji sa Ambasadom SAD u BiH, a 2018. godine je to bila Ambasada Republike Češke uz podršku UNDP-a, GIZ-a, Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, te entitetskih fondova za zaštitu okoliša.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!